Újabb magyar siker: közel a megállapodás

A magyar soros elnökség sikereként júliusban megszülethet a megállapodás az új uniós élelmiszer-jelölési rendeletről – közölte az MTI érdeklődésére a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája csütörtökön.

MNO
2011. 06. 16. 14:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élelmiszerek jelöléséről elvi megállapodás született szerdán Brüsszelben az Európai Parlament és a tanács között. Az érintettek a szóban forgó témában harmadik alkalommal tárgyaltak a kérdésről a magyar soros elnökségi fél év során. A tervezett új jogszabály több újítást is bevezet a fogyasztók pontosabb tájékoztatása érdekében.

A legfontosabb változások közé tartozik a szakemberek szerint, hogy az előre csomagolt élelmiszereken a kötelező tápértékjelölésnek rajta kell lennie, valamint az információk pontossága érdekében az olvashatóságot is javítják a tájékoztató címkéken, meghatározva a minimális betűnagyság méretét is.

Amennyiben a tagállamok képviselői a tanácsban, és a politikuscsoportok az Európai Parlamentben is rábólintanak „a kialkudott csomagra”, akkor már a jövő hónapban megszülethet az új uniós rendelet az élelmiszerek jelöléséről – közölték a VM sajtóirodáján.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.