Úszva menekült a cigarettacsempész

A járőrök Tunyogmatolcs belterületén akartak igazoltatni egy személyautót, de annak sofőrje a szabályos jelzés ellenére nem állt meg, hanem a gázpedálra lépett, és továbbhajtott Győrtelek felé – mondta Ivánné Vörös Krisztina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

MNO
2011. 06. 16. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök a gépkocsi után eredtek, a jármű azonban egy kanyarban megcsúszott, és szalagkorlátnak ütközve állt meg. A sofőr a jobb oldali ablakon kimászott és azonnal a Holt-Szamosba ugrott, majd átúszott a túlpartra. A hátrahagyott autóban 5,3 millió forint értékű, zárjegy nélküli cigarettát találtak a rendőrök.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy szerdán Záhonynál fogtak el egy cigarettacsempészt: az iratokkal nem rendelkező 24 éves ukrán férfi a testére rögzítve próbált 19 karton, zárjegy nélküli cigarettát az országba behozni.

A férfival szemben egy évre szóló beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el, az eljárás lefolytatására pedig átadták őt az ukrán határőrizeti szerveknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.