Utána tudná csinálni?

Immár harmadik alkalommal nyerte meg a német Thomas Dold a világ egyik legmagasabb épületében, a Tajvanon lévő Tajpej 101 felhőkarcolóban megrendezett lépcsőfutást: tizenegy perc 19 másodperc alatt futott fel 2046 lépcsőn.

MNO
2011. 06. 06. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dold, aki 2008-ban és 2009-ban már győzedelmeskedett ezen a pályán, maga mögé utasította a tavalyi győztest, az olasz Marco DeGasperit, aki 11 perc 13 másodperc alatt tette meg a 91 emeletnyi, 309 méter magas távot. A harmadik helyezett is egy olasz lett, Fabio Ruga 11.59 perc alatt ért célba.

A nők között kettős olasz győzelem születetett, Valentina Belotti 13 perc 51 másodperces teljesítményével lett első helyezett. A második helyen honfitársa, Antonella Confor végzett.

Az idei versenyen hatezren vettek részt, köztük látássérült futók is. A athéni paralimpia aranyérmese, a kenyai Henry Wanyoike először futott „ezen a távon”, s 16 perc 19 másodperc alatt tette meg.

A verseny legidősebb résztvevője egy 94 éves helyi lakos volt, aki 53.38 perc alatt teljesítette a távot. A tajpeji férfi idén már hetedik alkalommal vesz részt ezen a versenyen, s közölte, az a terve, hogy 101 éves koráig minden évben ott legyen a megmérettetésen.

A résztvevők 15 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtöttek összes futásukkal a tajvani látássérült emberek számára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.