Világbajnoki övért bokszolhat Balzsay

Balzsay Károly augusztus 26-án a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki címéért lép ringbe Donyeckben.

MNO
2011. 06. 28. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Boksz Világszervezet (WBO) korábbi bajnokának az ukrán Sztaniszlasz Kastanov lesz az ellenfele, aki 28 eddigi mérkőzésén még nem talált legyőzőre.

„Őszintén szólva nem ért teljesen váratlanul a hír, az edzőm már egy hete mondta, hogy ez a terv, de azért egy picit meglepett a dolog – nyilatkozta kedden az MTI-nek a WBO korábbi bajnoka. – Mindenesetre nagy kedvvel várom a következő időszakot, már hétvégén utazok Hamburgba, ahol megkezdjük a felkészülést, s ahonnan majd néhány nappal a meccs előtt megyünk Ukrajnába.”

A 31 éves sportoló (23 győzelem, 2 vereség) emellett hangsúlyozta, hogy az alapformája kifejezetten jó, mivel tulajdonképpen február óta készült, s ugyan a májusi Európa-bajnoki címmérkőzésre nem került sor, azóta sem állt le teljesen a munkával. Riválisáról egyelőre még nem tud sokat, feltérképezése a közeljövő feladatai közé tartozik. Balzsay legutóbb tavaly novemberben lépett szorítóba, amikor a negyedik menetben kiütötte Misa Nikolicot.

A mérkőzésen egyik fél sem lesz címvédő, mivel a WBA trónja jelenleg üres.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.