„Világkörüli turnéra” indul Michael Jackson 1,8 millió dolláros dzsekije

Michael Jackson piros bőrdzsekije, amelyet a Thriller klipjében viselt, 1,8 millió dollárért (340 millió forintért) kelt el egy Los Angelesben megrendezett árverésen.

MNO
2011. 06. 27. 16:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A híres ruhadarabot Deborah Landis, a videoklipet rendező John Landis felesége tervezte. Kettő készült belőle a szám 1983-as felvételéhez, a másik, kissé megviseltebb darab a Jackson-örökösök birtokában van. Az árverésre került dzseki értékét az is emelte, hogy Jackson aláírása szerepel az ujján.

A relikviát tucatnyi érdeklődőt túllicitálva végül Milton Verret texasi üzletember vásárolta meg, aki bejelentette, hogy jótékony célra akarja felhasználni. Mint mondta: az a terve, hogy „világkörüli turnéra” küldi a dzsekit, és a bevételből gyermekkórházakat támogat majd világszerte.

A vasárnapi árverésen befolyt pénz egy részéből a két esztendeje elhunyt Jackson két bengáli tigrisének elhelyezéséről gondoskodnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.