Zászlót kap Vilmos herceg + Kép

Saját zászlaja lesz Kanadában Vilmos hercegnek, a brit trónörökös fiának. A lobogót, amelyet Stephen Harper kanadai kormányfő mutatott be, csütörtökön vonják fel a cambridge-i herceg és felesége ottawai érkezésekor.

MNO
2011. 06. 30. 13:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilencnapos látogatásuk alatt végig ki lesz tűzve a hercegi pár által használt épületekre és járművekre. A konzervatív, monarchiapárti Harper kormányfő közlése szerint a zászlót mind II. Erzsébet, mint Vilmos herceg jóváhagyta.

Erzsébet királynő 1962-ben választott személyes zászlót kanadai látogatásaira, az alatt tartja meg a hagyományos katonai díszszemléket is. A királynő, aki Kanada államfője is, áldását adta egy másik zászlóra is, méghozzá fia, Károly herceg, a trónörökös részére. Szerdán azt is bemutatták, mindkét zászlót a kanadai Címertani Hatóság tervezte.

Vilmos herceg zászlaját alul Kanada királyi címerének juharfalevelei, középen a cambridge-i herceg juharlevelek alkotta koszorúban lévő személyes monogramja – W – díszíti. A W betű fölött korona látható, amely arra utal, hogy Vilmos a trón lehetséges örököse. Felül heraldikai jele, a középen vörös kagylóval díszített háromágú fehér lobogó; a kagyló anyja, Diana hercegnő tiszteletére került oda; a néhai Lady Di címerének közepén ugyanis három kagyló volt.

Kilencnapos látogatása alatt Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő várhatóan felkelti az érdeklődést a monarchia iránt annak ellenére, hogy egy minapi közvélemény-kutatás szerint a kanadaiak egyharmada – a főleg francia gyökerekkel rendelkező québeciek 60 százaléka – minden kapcsolatot meg akar szakítani a brit koronával.


Kép: foxnews.com


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.