Zord Gábor László: Fokozott sávszélesség

MNO
2011. 06. 29. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zord Gábor László: Bár uniós elnökök jó, ha 15 év múlva lehetünk újra, semmi sem áll útjában annak, hogy fenntartsuk ezt a megnövekedett „diplomáciai sávszélességet” a szükséges anyagi és intellektuális erőforrások folyamatos és fokozott biztosításával. A globális változásban rejlő veszélyeknek és kihívásoknak – természetesen az ország kézzel fogható megerősítésén túl, amely létkérdés – az időben szerzett információ az egyetlen ellenszere. Ami pedig az értékek és érdekek látszólagos ellentmondását (vagy jobban mondva tudatos szembeállítását) illeti, azt nem szabad elfelejteni, hogy a mindenkori magyar kormány legfontosabb értékének az ország érdekének kell lennie. Pont. Ugyanebből érdemes levezetni a bizonyos nemzetközi intézményi keretekhez, erőfeszítésekhez, műveletekhez való ragaszkodást is, hiszen ezek csak eszközök céljaink eléréséhez. Néha elkopnak és kiüresednek, és akkor bizony tovább kell lépni.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. június 29.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.