A Kemény-legények elpáholták a görögöket + Képek

A júliusi, sanghaji világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztosan nyert a görögök ellen a margitszigeti Széchy Tamás uszodában zajló Vodafone Kupa első fordulójának péntek esti mérkőzésén.

MNO
2011. 07. 01. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredmény: Magyarország–Görögország 16–10 (4–2, 4–1, 3–5, 5–2)
a magyar góldobók: Hosnyánszky 5, Kiss 2, Varga Dániel 2, Szivós 2, Steinmetz, Madaras, Hárai, Biros, Varga II Zsolt 1-1

Varga Dénes hátfájása miatt nem szállt vízbe, őt a vb-csapatból egyébként kimaradó Vámos Márton pótolta. Az olimpiai bajnoki címvédő magyar csapat 10 másodperc után máris emberelőnybe került, és Hosnyánszky góljával meg is szerezte a vezetést. A görögök alig másfél perc múlva egyenlítettek, majd Varga Dániel és Steinmetz találataival kétgólosra nőtt a hazai előny, ami az első negyed végéig meg is maradt (4–2).



A második nyolc perc szintén magyar góllal indult, sőt Kiss rövid idő alatt duplázni tudott, Hárai akcióból volt eredményes, Hosnyánszkynak pedig sikerült az, ami az ellenfélnek az első negyedben nem: ötméteresből talált a kapuba. A görögök mindössze egy gólt szereztek, így a nagyszünetben már megnyugtató előnye volt Kemény Dénes szövetségi kapitány együttesének (8–3).



(Fotók: Reuters)

A folytatásban kreatívabban és pontosabban pólóztak a görögök, Hosnyánszky azonban két remek találattal gondoskodott arról, hogy ne váljon igazán szorossá a meccs, a negyedet ezzel együtt elveszítette a magyar csapat. Az utolsó nyolc percben ismét Kemény Dénes tanítványai irányítottak, s bár a görögök igyekeztek kozmetikázni az eredményen, a vége magabiztos hazai siker lett. A magyar válogatott szombaton 19 órától a németek, vasárnap délelőtt 11 órakor pedig az oroszok ellen száll vízbe.

Korábban: Németország–Oroszország 12–11

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.