A Kossuth Rádió a leghallgatottabb

A nyár első hónapjában is a Kossuth Rádió volt a leghallgatottabb magyar rádió. A közszolgálati csatornát naponta átlagosan 1 millió 702 ezren, hétköznaponként pedig átlagosan 1 millió 848 ezren választották, 300-400 ezerrel többen, mint más rádiókat – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kedden az MTI-t.

MNO
2011. 07. 26. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTVA közleménye szerint a 180 perc című műsor a reggel hat és kilenc óra közötti időszak legnépszerűbb adásának bizonyult, és hétköznaponként átlagosan 769 ezerre emelkedett a Déli Krónika hallgatottsága is, amely Magyarország legnépszerűbb rádiós hírműsora. Másfél éves hallgatottsági rekordot állított be a Kossuth Rádió vidékmagazinja, a hajnal öt és hat óra között jelentkező Hajnal-Táj, amit átlagosan 571 ezren választottak. Ez azt jelenti, hogy a hajnalban rádiózók több mint negyven százaléka a közszolgálati adóra hangolt.

A Kossuth Rádió első féléves átlagos hallgatottsága is nőtt 2010 azonos időszakához képest. Az adót 2011. január és június között naponta átlagosan 1 millió 586 ezren választották, 26 ezerrel többen, mint a tavalyi év ezen időszakában. A közleményből kiderül, hogy erősödött a Petőfi Rádió is. Az adó a 15-29 éves, a 18-49 éves és a teljes népesség körében is növelte hallgatottságát 2010 első félévéhez képest – olvasható a közleményben. A Magyar Rádió Zrt. 2010 novemberében kinevezett vezetősége szerint mindez arra utal, hogy a műsorsávok fejlesztése, az elindított új műsorok és a közmédia rendszerének összehangolása erősítette a rádió piaci pozícióit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.