A Nagy Vízisikló megtarthatja a bajnoki címet

Az Internazionale labdarúgócsapata megtarthatja 2006-os bajnoki címét, miután az olasz bíróság pénteken elutasította a Juventus beadványát, melyben visszakövetelte a tőle elvett scudettót.

MNO
2011. 07. 01. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A vizsgálat eredménye nem szolgáltat elegendő alapot arra, hogy megváltoztassuk az eredeti döntést” – olvasható az indoklásban. A calciopolinak nevezett bundabotrány miatt a Juventust 2006 nyarán a másodosztályba száműzték, mivel bebizonyosodott, hogy Luciano Moggi akkori főigazgató több játékvezetőt is befolyásolt annak érdekében, hogy a csapat számára kedvezően fújja a sípot. Ezenkívül abba is beleszólása volt, hogy mely bírók működjenek közre a torinói klub meccsein.

A botrányban az AC Milan, a Lazio és a Fiorentina is érintett volt. A 2005-ös és 2006-os bajnoki címet elvették a Juventustól, előbbit végül nem osztották ki, míg utóbbit az Internazionale kapta meg. Később kiderült – legalábbis a nápolyi bíróság szerint –, hogy az Internazionale is érintett volt az ügyben, a Juventus ezt követően szerette volna visszakapni a bajnoki címét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.