A radikalizálódás elleni fellépésről tárgyalnak

Napirendre tűzik az európai uniós tagországok bel- és igazságügyi minisztereinek szeptember végi brüsszeli találkozóján a radikalizálódás (így az idegengyűlölet és a szélsőségesség) elleni fellépés témáját – jelentette be az Európai Bizottság szóvivője kedden.

MNO
2011. 07. 26. 11:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ülésen egyebek között a múlt pénteki norvégiai kettős merénylet tanulságait vitatják meg. Várhatóan meghívást kap a találkozóra a nem EU-tag Norvégia belügyminisztere is. Michele Cercone szóvivő a végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy már a miniszteri ülés előtt megkezdi munkáját az a tagországok közti szakértői hálózat, amely szintén ezzel a témával foglalkozik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.