Állandó felügyelet alá kerülnek a buszok

A Jászkun Volán Zrt. valamennyi helyközi forgalomban közlekedő autóbuszát pénztárgéppel integrált fedélzeti számítógéppel szerelik fel; a projekt megvalósítására a cég az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácstól uniós forrásból 214 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert – jelentette be Pozsonyi István vezérigazgató a közlekedési cég hétfői szolnoki sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 07. 11. 11:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első körben – szintén sikeres pályázat révén – ezt a rendszert 2009 végétől már működtették a Jászkun Volánnak a karcagi, a tiszafüredi és a kisújszállási térségben menetrend szerint közlekedő autóbuszain. Most a második szakaszban 150 autóbuszban és 17 bérletpénztárban felszerelendő jegykiadó gép felszerelésének teljes költsége 269 millió forint, a fejlesztésre kiírt közbeszerzési pályázatot a Magyar Telekom Nyrt. vállalati üzletágához tartozó budapesti IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. nyerte el.

A diszpécserek munkáját is segítő korszerűsítés lehetővé teszi a hatékonyabb forgalomirányítást, a menetrend pontosabb betartását, az utazóközönség magas színvonalú tájékoztatását – tette hozzá a cégvezető.

Horváth Gábor, az IQSYS kereskedelmi igazgatója a fejlesztés egyik várható előnyéről elmondta: a pénztárgéppel integrált fedélzeti számítógép az adatokat mobilinternetes kapcsolaton át továbbítja a központi rendszerbe. A központi rendszer a járművek helyzetét folyamatosan értékeli, összehasonlítja a menetrenddel, megjeleníti a diszpécser térképén, egyben figyelmeztető funkciókat és beavatkozási lehetőségeket kínálva számára. Ezzel az üzemeltető állandó felügyeletet tud gyakorolni a buszflotta felett, az utasok pedig probléma esetén hatékonyabb beavatkozást fognak érzékelni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.