Alma is jár majd a gyorséttermi menühöz

Kevesebb sült krumpli lesz a gyerekeknek szánt Happy Meal-menüben, viszont alma is jár majd hozzá – jelentette be kedden a McDonald’s étteremhálózat.

MNO
2011. 07. 26. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyorsétteremlánc szeptembertől vezeti be a változtatásokat fogyasztói csoportok nyomására, amelyek azt akarják elérni, hogy egészségesebb legyen – kevesebb cukrot, sót és kalóriát tartalmazzon – a gyermekmenü.

2012 első negyedévére a McDonald’s mind a 14 ezer amerikai éttermében a megreformált, kevesebb mint 600 kalória energiatartalmú gyermekmenüt szolgálják fel. Az étteremlánc azt is vállalta, hogy 2020-ra az összes amerikai menüjében csökkenti a só-, cukor-, zsír- és kalóriatartalmat.

Cindy Goody, a McDonald’s illetékes igazgatója arra is ígéretet tett, hogy többféle zöldség, gyümölcs és teljes értékű gabona is megjelenik az étlapon. A gyermekmenü egyébként nem lesz drágább, és továbbra is jár majd hozzá a játék – egészítette ki a felsorolást Jan Field, az étterembirodalom amerikai elnöke.

A Burger King Corp., a DineEquity Inc. IHOP vállalata és még több mint tucatnyi más étteremlánc jelentette be júliusban, hogy támogatják az iparág gyerekeknek egészségesebb ételeket kínáló programját.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.