Altatják a közönséget a színházban

Elbóbiskolni, ne adja az ég, még horkolni is, a színházba járók rémálmának számít. Egy londoni társulat azonban megtöri a tabut, Altató című előadásával szó szerint álomba ringatja nézőit.

MNO
2011. 07. 01. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duckie nevű színházi csoport a Barbican Színházban várja a különleges darabbal a nézőket, akik pizsamát és fogkefét, esetleg még alvómackót is visznek magukkal. Az előadás 22 óra 30 perckor kezdődik, egy-, két- és háromszemélyes ágyak sorakoznak a pódium előtt.

A nézők kényelembe helyezik magukat, a négy színész pedig belevág az előadásba, amely akár reggel kilenc óráig is eltarthat. A közönség tagjait altatódalokkal és álomvilágokból származó jelenetekkel ringatják el.

A szüneteket a nézők fogmosásra használhatják fel, aztán irány újra az ágy. A show akkor ér véget, amikor az utolsó néző is elaludt. A 42 fontot kóstáló jegyárban a következő napi reggeli is benne foglaltatik.

A Duckie társulat – a négy színész és a rendező – komolyan veszi feladatát, legfontosabb szabályuk, hogy nem űznek játékokat az alvó emberekkel. Persze szórakoztató látni, hogy egyszerre ötvenen alszanak a nézőtéren – mondják a színészek. Az általában fiatalokból álló vendégseregtől visszafogott viselkedést várnak, ahogy az egy színházban illik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.