Augusztus elejéig készülhet Strauss-Kahn a meghallgatására

Augusztus elsejére halasztották Dominique Strauss-Kahn volt IMF-vezér New York-i bírósági meghallgatását – jelentették be hétfőn este New Yorkban a védőügyvédek, illetve az ügyészség képviselője.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796536" target="_blank"><strong>• Újabb fordulat történt – Most a volt IMF-vezér tett feljelentést</strong></a>

MNO
2011. 07. 12. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dominique Strauss-Kahnnak eredetileg július 18-án kellett volna megjelennie a New York-i bíróság előtt. Az Egyesült Államokban azzal vádolják, hogy egy New York-i szállodában, a Sofitelben május 14-én megkísérelt megerőszakolni egy szobalányt.

A manhattani fellebbviteli bíróság múlt hét pénteken – július elsején – óvadék nélkül megszüntette Strauss-Kahn házi őrizetét. Az ügyészi hivatal akkor közleményében annyit tudatott, hogy „a vizsgálat folytatódik, semmilyen döntés nem született az ügyben”, s most is hasonló állásfoglalást tett közzé.

Strauss-Kahn védőügyvédjei, Benjamin Brafman és William Taylor a bírósági meghallgatás új időpontja kapcsán kiadott közleményükben annak a várakozásuknak adtak hangot, hogy augusztus elsején az ügyészség ejti a védencük ellen felhozott vádakat. A tárgyalás halasztását egyébként a védelem és az ügyészség közös levélben kérte hétfőn a bíróságtól azzal, hogy mindkét félnek több ideje legyen a felkészülésre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.