Augusztustól indul az érdemi munka

A magyar cukorgyárak privatizációját, valamint Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozása óta a közösségi cukorreformok során képviselt magyar álláspontot értékelő, és annak belföldi következményeit feltáró eseti vizsgálóbizottság augusztus elején kezdi meg érdemi munkáját. Erről a testület keddi ülésén döntöttek a honatyák.

MNO
2011. 07. 26. 15:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országgyűlési képviselők az ülésen megvitatták, hogy milyen munkamódszer szerint folytassák a vizsgálatot. Úgy határoztak, hogy a szükséges iratanyag bekérésével párhuzamosan megkezdik az ügyben a meghallgatásokat is. Így augusztus 8-án a Cukorrépa-termesztők Országos Szövetségének (CTOSZ) volt főtitkárát, Kelemen Istvánt kívánják meghallgatni, valamint várhatóan a Cukoripari Kutatóintézet vezetőjével is találkoznak.

Font Sándor (Fidesz), a bizottság társelnöke a testületnek javasolta, hogy olyan vizsgálati metódus alapján kezdje meg munkáját az eseti bizottság, amely elsősorban a magyarországi cukorgyárak privatizációjának körülményeire, illetve az uniós csatlakozást követően a közösségi cukorreform során a magyar kvótacsökkentés mikéntjére keresi a választ.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.