Az életminőség is javulhat tőle

Kilenc település húszezer lakójának életminősége javulhat a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésével a Rinya-menti kistérségben; befejeződött a környezetvédelmi fejlesztés előkészítése, kész a Nagyatád és környéke szennyvízcsatorna-hálózatát, valamint a város szennyvíztelepének fejlesztési terveit tartalmazó dokumentáció.

MNO
2011. 07. 02. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztés költsége csaknem ötmilliárd forint, amelyhez európai uniós és állami támogatásra pályázik a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás mint kedvezményezett – tájékoztatta az MTI-t Ormai István, a gesztor Nagyatád polgármestere, a társulás elnöke.

Közölte: az elmúlt másfél évben teljesítették a pályázati rendszer második fordulójához vezető feltételeket, így többek között elkészültek a műszaki tervek, a megvalósíthatósági tanulmány, és beszerezték a hatósági engedélyeket. A tervezett csatornahálózat 108 kilométer hosszú, amelyben 27 átemelő van. A szennyvizet három irányból érkező főág szállítja a szennyvíztisztító telepre, amelyet a beruházás során bővítenek és korszerűsítenek.

A pályázat kedvező elbírálása és támogatása esetén a térség infrastruktúráját megújító beruházás 2012 első negyedévében kezdődhet meg. A mintegy háromezer háztartást érintő beruházás a tervek szerint 2014-re készülne el. A hálózatra való csatlakozás ingatlanonként 260 ezer forintos hozzájárulást kíván, amihez 30 százalékos állami támogatást kapnak a családok. A beruházás lakossági támogatottsága 75-80 százalékos.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.