Betörés után a kukába bújt a rendőrök elől

Egy szelektív hulladékgyűjtő edénybe bújt el egy 43 éves férfi a rendőrök elől tegnap este Szegeden, miután egy betörés után árkon-bokron keresztül menekült előlük.

MNO
2011. 07. 13. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több állampolgár jelezte a rendőrség 107-es segélyhívószámán, hogy Szeged-Tápén egy ismeretlen férfi zseblámpával számos ingatlanba bevilágított, néhány kertbe pedig be is ugrott. Az ügyelet azonnal járőröket küldött a területre, ennek során az egyik páros felfigyelt egy hátizsákos férfira, aki amint meglátta a rendőröket, le akarta húzni a kezéről a kesztyűt. Az egyenruhások igazoltatni akarták, de ő ekkor átugrott egy kerítést, majd menekülni kezdett. A járőrök utána futottak, közben a többi rendőr megkezdte a terület zárását és átvizsgálását. Ennek során a Göndör soron figyelmesek lettek egy fán lógó hátizsákra, melyben számos, betöréshez használatos szerszám volt. Néhány perccel később a rendőrök végignézték a szelektív hulladékgyűjtő edényeket is, ott találták meg az előlük menekülő férfit. Ő még ekkor is ellenállt, nem akart kiszállni a kukából, ezért ki kellett onnan emelni.

A rendőrök megállapították azt is, hogy a 43 éves budapesti lakos az egyik Zágráb utcai ingatlanba akart betörni, azonban, mivel megzavarták, továbbállt. A Szegedi Rendőrkapitányság lopás kísérlete miatt őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a férfinak további betörésekhez köze van-e.

(police.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.