Bioüzemanyagot használ menetrend szerinti járatain a légitársaság

A világ nagy légitársaságai közül elsőként a német Lufthansa használ bioüzemanyagot menetrend szerinti járatokon péntektől – közölték a cégnél pénteken.

MNO
2011. 07. 15. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A féléves kísérleti időszak alatt 1500 tonnával lesz kevesebb a gépek szén-dioxid-kibocsátása. A német légitársaságnál a finn Neste Oil által növényi alapanyagból, illetve állati zsiradékból előállított bioüzemanyagot kevernek a kerozinba.

Próbaképpen egy olyan Airbus A321-es gépbe töltik fele-fele arányban a keveréket az egyik hajtóműbe, amely naponta négyszer közlekedik Hamburg és Frankfurt között. A társaság szerint az utasok semmit sem fognak észrevenni abból, hogy a gép bioüzemanyaggal megy.

Korábban az Air France-KLM és a brit Thomson Airways azt tudatta, hogy szeptembertől menetrend szerinti járataikon használt étolajból előállított üzemanyagot kevernek a kerozinba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.