Csaknem százezren keltek át a magyar–horvát határon

A nyár eddigi legforgalmasabb hétvégéjén csaknem százezren vették igénybe Letenyénél a két magyar–horvát határátkelőt, majdnem harmadával többen, mint az előző héten – derül ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság által az MTI-hez hétfőn eljuttatott adatokból.

MNO
2011. 07. 11. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hét utolsó három napján 56 700 utas lépett ki és 42 800 érkezett Magyarországra személygépkocsival vagy autóbusszal az M7-es autópálya, illetve a párhuzamos 7-es főút letenyei határátkelőjénél. Csak szombaton mintegy 50 ezren vették igénybe valamelyik irányba a két átkelőt.

A hétvégén érkező vagy távozó utasok száma majdnem 30 százalékkal több volt, mint az előző hét utolsó három napján. A határrendészek mindössze hat embert irányítottak vissza Horvátországba. Három ukrán és egy kínai állampolgár az érvényes vízum, egy ukrán állampolgár az érvényes úti okmány hiánya miatt, egy horvát állampolgár pedig az ellene korábban meghozott beutazási és tartózkodási tilalom miatt nem léphetett be Magyarországra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.