Disznóólban tartotta a két férfit az enyingi pár

Jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy enyingi pár ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság. A 40 éves nőt a napokban a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, élettársa szökésben van. A 40 éves Rafael Attilát a rendőrség körözi.

MNO
2011. 07. 15. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történet 2011 májusáig nyúlik vissza, amikor az idős tihanyi férfihoz – a későbbi sértetthez – először kopogtatott be Rafael. Beszélgetésbe elegyedtek, végül az idegen felajánlotta, hogy visszajön másnap és elvégzi a ház körüli munkákat. Ez nem történt meg, viszont meghívta magához Enyingre ebédre, amibe az idős férfi bele is egyezett. A mozgásában korlátozott, egyedül élő idős férfi a későbbiekben egyre több időt töltött Enyingen, míg végül oda is költözött.

Az asszony élettársi kapcsolatot ajánlott az idős férfi részére. Összeköltözésük elősegítése érdekében pedig azt ajánlotta, hogy a tihanyi házat cseréljék el egy siófoki orvosi rendelőre, amelyet majd felújítanak. Néhány napon belül nyélbe is ütötték a cserét, ezek után viszont nem került sor az összeköltözésre. Az idős férfit a pár Enyingen egyre rosszabb körülmények között tartotta saját házában. Később a nő rávette az idős férfit, hogy kössenek eltartási szerződést az elcserélt siófoki ingatlan terhére.

Időközben a tihanyi polgármester bejelentette, hogy az idős férfit a házában régóta nem látták, csöngetésre nem nyit ajtót, viszont a faluban többen tanúi voltak, amikor idegenek társaságában felveszi a nyugdíját. A rendőrség közigazgatási eljárást indított felkutatására, ennek során jutottak az ingatlancserére vonatkozó adatokra. Büntetőeljárás indult csalás gyanúja miatt. A tanúként meghallgatott ingatlan-vagyonértékesítő becslése szerint az elcserélt tihanyi ház értéke 60 millió forint, míg az orvosi rendelőnek bejelentett ingatlan jelenlegi állapotában 6 millió forintnál nem ér többet.

Az idős embert a rendőrség már eltűnés miatt körözte, amikor a tihanyi körzeti megbízott a házánál találkozott vele. A férfi elmondta, hogy csak pár dolgáért hozták haza az enyingiek. A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon meghallgatták a korábban eltűntnek vélt idős férfit. Az általa elmondottak alátámasztották annak gyanúját, hogy sérelmére bűncselekményt követtek el.

Az eljárás során a rendőrség házkutatást hajtott végre a gyanúsítottak enyingi házában, ahol a tulajdonosokon és a sértetten kívül további személyek iratai is előkerültek. A házkutatás során a ház hátsó részének disznóólnak kialakított részéből került elő két férfi. Az ól szobának volt berendezve, víz, mosdóhelység nem volt benne. Az egyik férfi a tanúkihallgatás során elmondta, hogy Rafael Attila közreműködésével 2010 évben eladta a házát, amelynek árát, 2,5 millió forintot tudomása szerint bankba helyezték el, de arról, hogy az megvan-e még, nem tud.

Jelenleg folyamatban van a nyomozás szélesítése. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a további sértettek jelentkezését várja a 87/482-288-as vagy a 87/482-287-es telefonszámon.

(hir6.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.