Egyre kuszább a helyzet Thaiföldön

A július eleji thaiföldi választások 358 győztes jelöltjét jóváhagyta a választási bizottság, 142 jelölt – köztük Jinglak Sinavatra leendő kormányfő – győzelmét azonban egyelőre nem szentesítette a kampány során tapasztalt állítólagos szabálytalanságok miatt.

MNO
2011. 07. 13. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizottság kedd este úgy döntött, hogy későbbre halasztja a döntést az utóbbiak mandátumának érvényességéről. Jinglak Sinavatra – akinek pártja, az ellenzéki Pheu Thai az eredmények alapján abszolút többséget, 265 helyet szerzett az 500 tagú törvényhozásban – szerdán csökkenteni igyekezett a szabálytalanságokról szóló vádak súlyát, hangoztatva: bízik abban, hogy pártja és ő maga is tisztán kerül ki a vizsgálatokból.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.