Élelmiszercsomagokkal segítették a rászorulókat a magyar katonák

Mintegy kétszáz élelmiszercsomagot osztottak szét a honvédség tartományi újjáépítési csoportjának (PRT) katonái Afganisztánban – közölte kedden a Honvédelmi Minisztérium.

MNO
2011. 07. 26. 15:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kormany.hu-n olvasható közlemény szerint a katonák az elmúlt hónapban az élelmiszercsomagokon kívül – összesen háromezer dollár értékben – gyermekruhákat, plédeket, mesekönyveket, játékokat, tisztító- és mosogatószereket, oktatási segédanyagokat, valamint konyhai felszereléseket is átadtak a rászorulóknak. A PRT a segélycsomagokat a Baglán tartományban lévő puli-humri árvaházban és a Deh Sallah járásban található Özvegyek házában osztotta szét – fűzték hozzá.

Mint a közleményben írták, tavasz óta második alkalommal látogatták meg a magyar katonák az árvaházat, ahol a helyi viszonyokhoz képest is rossz körülmények között élnek a gyerekek; az egyik nyolc férőhelyes szobában például tizenöten alszanak.

Az Özvegyek házában több mint negyven özvegyasszony él mintegy száz gyermekkel együtt. Ezek a nők a férjüket az országot évtizedek óta sújtó háborúkban, vagy az aknák és lőszerek által okozott balesetekben vesztették el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.