Életveszélyben van a belga apa

Súlyos, életveszélyes állapotban van az a 33 éves belga férfi, aki a családjával szombat este autóbalesetet szenvedett az M1-es autópályán Bábolnánál – közölte hétfőn a tatabányai Szent Borbála Kórház orvos-igazgatója.

MNO
2011. 07. 11. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfit hasi sérülései miatt megoperálták és jelenleg az intenzív osztályon ápolják – mondta el Fain András. Két belga állampolgár meghalt, amikor egy kamion és egy személyautó szombat este összeütközött az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényében Bábolnánál. A belga rendszámú személygépkocsi Budapest felé tartott, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, ennek következtében a jármű átrepült a korláton, és az autópálya határ felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves nő meghalt, a hátul ülő férfi és három gyermek megsérült; valamennyien belga állampolgárok.

A három gyerek közül kettőt Győrben ápolnak. Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója azt közölte: a kisfiú állapota agysérülése miatt „valószínűleg visszafordíthatatlan”. A fiú hároméves húgán további műtéteket kell végrehajtani, de a gyereket várhatóan napokon belül felébreszthetik, illetve levehetik a lélegeztetőgépről. Az MTI úgy tudja, a kislánynak felkar-, lép- és mellkasi sérülése, továbbá sorozatos bordatörése van.

A harmadik gyermeket Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba szállították. Kiss Gabriella osztályvezető főorvos azt közölte: a gyermek életveszélyes sérülésekkel került a kórházba. A sürgős műtétet követően stabil állapotban került az intenzív osztályra, ahol azóta is kezelik. Lélegeztetőgépen van, hasi sérüléseket és töréseket szenvedett. A főorvos hozzátette: tekintettel arra, hogy a gyermek édesapja a baleset következtében súlyos állapotban fekszik egy másik kórházban, a Heim Pál kórház konzulátusi segítséget kért, hogy a kislány kapcsolatba léphessen hozzátartozóival.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.