Elhelyezték az új híd alapkövét

Horvátországban elhelyezték az Eszék (Osijek) térségében tervezett Dráva-híd alapkövét, az ünnepségen részt vett Jadranka Kosor miniszterelnök – jelentette hétfőn a Hina horvát hírügynökség.

MNO
2011. 07. 11. 18:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2507 méteres híd a magyar határtól a bosznia-hercegovinai határig tartó A5-ös autópálya Pélmonostor (Beli Manastir) és Eszék közötti mintegy 33 kilométeres szakaszához tartozik. A német állami fejlesztési bank (KfW) hiteléből finanszírozott, 950 millió kuna (34,1 milliárd forint) értékű beruházás várhatóan 30 hónap alatt készül el.

Az Eszék melletti Petrócnál (Petrijevci) tervezett híd alapkő-letételi ünnepségén a horvát miniszterelnök elmondta, hogy a gazdasági válság ellenére az idén kétmilliárd kunát fordítanak a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére.

Jadranka Kosor emlékeztetett: 2004 és 2010 között 413 kilométer utat és autópályát építettek Horvátországban, a beruházásokra 23 milliárd kunát fordítottak. A horvát A5-ös autópálya az Európai 5/c közlekedési folyosó egyik eleme. A még teljesen ki nem épült hálózat Budapesttől az M6-os autópályát jelenti. A folyosó délen az Eszék–Szarajevó–Mostar vonal mentén húzódik és a horvátországi Ploce kikötővárosnál éri el az Adriai-tengert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.