Elkelhetnek az üres irodák

Jelenleg Budapesten az irodák negyede vár bérlőre, a jó helyen lévőket jövőre biztosan kiveszik, és akkor már csak finanszírozó kell a válság előtt előkészített új projektekhez – véli a DLA Piper nemzetközi jogi iroda magyar ingatlancsoportja az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 11. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tapasztalataik szerint az üresedési ráta az ipari – logisztikai – ingatlanoknál a legkisebb. Ez a piaci szegmens reagál legelőször a gazdasági növekedésre, itt várható új projektek megjelenése legelőször. Ezek építési ideje rövid: akár nyolc hónap alatt elkészülhet egy ipari komplexum.

Az iroda szakértői azonban úgy vélik: a kiskereskedelmi ingatlanok piacán legalább 3-4 évet kell még várni arra, hogy jelentősebb fejlesztések induljanak. A lakossági fogyasztás visszaesése miatt a bérlőknek jelenleg gondot jelent a bérleti díjak fizetése.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.