Évekre rács mögé kerültek az uzsorások

Nyolc, illetve kilenc év letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Pécsi Városi Bíróság szerdán nem jogerősen azt a két férfit, akik 2007-ben és 2008-ban uzsorakölcsönök adásával foglalkoztak Mohácson és környékén.

MNO
2011. 07. 13. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság Sztojka Sándort többrendbeli zsarolás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, Gojkovics Tamást emellett önbíráskodás miatt is elmarasztalta. Sztojka Sándort 8 év börtönbüntetésre, 2 millió forint pénzmellékbüntetésre, Gojkovics Tamást 9 év fegyházbüntetésre s másfél millió forint mellékbüntetésre ítélte, és elkobozta a tőlük lefoglalt, forgótőkéül használt, több millió forint készpénzt.

A két férfi több tucat, nehéz anyagi körülmények között élő, a bankoknál hitelképtelen embernek adott kölcsönt heti 40-50 százalékos kamatra. Ha határidőre az adósok nem fizettek, a tőke dupláját és annak kamatait követelték tőlük.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.