Fejjel a WC-kagyló lefolyójába csúszott, és megfulladt a csecsemő

A WC-n ülve szülte meg gyermekét egy 22 éves asszony kedd hajnalban a Győr-Moson-Sopron megyei Csér községben. Az újszülött fejjel a WC-kagyló lefolyójába csúszott, és megfulladt – közölte a rendőrség az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 26. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a terhességének 39. hetében lévő kismamánál megindult a szülés. Anyósa utánament a mellékhelyiségbe, közben a mentőket a fiatalasszony férje értesítette.

A 3 kilogramm súlyú, 51 centiméter hosszú, életképesen született lánycsecsemőt a mentők emelték ki a lefolyóból. Az igazságügyi orvosszakértői boncolás megállapította, hogy az újszülött vízbe fulladt. Az anyát megfigyelésre a soproni kórházba szállították – tájékoztatott Kocsis Tünde alezredes.

A megyei rendőr-főkapitányság a nő ellen emberölés, 51 éves anyósa ellen segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt folytatja a nyomozást. A rendőrség azt vizsgálja, hogy az anya és családtagjai mennyiben felelősek az újszülött haláláért – tette hozzá a sajtóreferens.

A nő nem titkolta terhességét, rendszeresen járt terhesgondozásra. Két kisfiuk már született, hat, illetve két és fél évesek. A család szociális helyzete miatt az idősebbet nevelőszülőknél, a fiatalabbat gyermekotthonban helyezték el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.