Földcsuszamlás történt, legalább tíz ember meghalt

Heves esőzések okozta földcsuszamlás temetett maga alá több épületet szerdára virradóra egy dél-koreai üdülővárosban, legalább tíz ember halálát okozva.

MNO
2011. 07. 27. 5:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárostól, Szöultól 85 kilométerre keletre található Csuncseonban négy épületre, köztük két kisebb szállodára zúdult sárlavina. A helyi média szerint ekkor 35 diák és mintegy 40 turista volt a két hotelban. A mentőcsoportok eddig kilenc holttestre bukkantak az épületek romjai alatt, de folytatódik a kutatás az eltűntek után. Mintegy kéttucatnyian megsérültek. A halottak közül hat a helyi általános iskolában önkéntes munkát végző diák volt, akiknek szállását a sár és a törmelék elárasztotta.

A térségben két napja szakadatlanul esik az eső, ami meglazította a talajt, földcsuszamlást okozva. Az elmúlt 48 órában több mint 250 milliméter csapadék esett a városban. Szöulban öten haltak meg egy földcsuszamlás következtében, egy gyermek pedig eltűnt. Az elmúlt 17 órában csaknem 400 milliméter eső esett a fővárosban, és meteorológusok szerint további 250 milliméter csapadékra lehet számítani.

Szöulban teljes a káosz, a vonatok nem járnak, az utakat elárasztotta a víz, a metróállomások pedig úszómedencékké váltak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.