Folyamatos bővülés és növekedés

A beszerzési menedzserindex (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke 54,4, az előző havinál 2 százalékponttal magasabb, a korábbi júniusokkal és az elmúlt hónapokkal összevetve az érték és a bővülés üteme átlag felettinek mondható – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság pénteken.

MNO
2011. 07. 01. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentés szerint 2010 júliusa óta folyamatosan bővült a feldolgozóipar, és a növekedés üteme novembertől tartósan magas. A júniusi érték közepesnek számít ebben az évben, a januári, a februári és az áprilisi BMI is dinamikusabb bővülést jelzett.

A június a korábbi években mindig az átlagnál kissé gyengébb hónap volt, tavaly és tavalyelőtt is 50,0 pont alatt volt az index. A júniusi átlag 1996 óta vizsgálva 51,6.

A BMI 100 feldolgozóipari vállalat beszerzésért felelős vezetői körében havi rendszerességgel végzett kérdőíves információgyűjtésen alapul, az index öt egyedi mutató súlyozott átlaga, amelynek 50 feletti értéke a feldolgozóipar fellendülésére, 50 alatti értéke gyengülésre utal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.