Gombban volt a kokain

Két és fél kiló kábítószert találtak három postai csomagban a pénzügyőrök a napokban – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

MNO
2011. 07. 01. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Suller György Attila vám- és jövedéki szóvivő elmondta: minden, külföldről Magyarországra küldött csomag a NAV postaforgalmi szolgálati helyére érkezik vámkezelésre. A kockázatelemzés alapján végzett ellenőrzések során találták a kábítószert – tette hozzá.

A NAV közleménye szerint a pénzügyőrök először egy Argentínából Magyarországra küldött csomagot ellenőriztek. A küldeményben különféle gombok voltak, de a súlyuk gyanús lett a vámosoknak. Ezért az egyik gombot szétbontották, és „gondosan becsomagolt fehér port” találtak benne.

A gombokban összesen fél kilogramm fehér por, az előzetes vizsgálatok alapján kokain volt, feketepiaci értéke mintegy hétmillió forint – írta a NAV. Két másik csomagban is találtak „gyanús fehér port” a pénzügyőrök, ezekben több mint két kilogramm metamfetamin volt.

A NAV a kábítószereket lefoglalta és eljárást indított. A postaforgalmi szolgálati helyen a pénzügyőrök ebben az évben csaknem harminc alkalommal több mint harminc kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le – olvasható a NAV közleményében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.