Gyanús a volt államfő

A Lett Vöröskereszt tiltakozását fejezte ki jelképének pártlogóként való felhasználása ellen.

MNO
2011. 07. 26. 12:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Valdis Zatlers korábbi lett államfő által alapított párt logója egy vörös keresztet ábrázol kék alapon. A magyarázat szerint a logó egyrészt utalás a politikus eredeti foglalkozására, aki júliusban lejárt elnöki hivatali ideje előtt sebészként dolgozott, másrészt a vörös keresztbe rajzolt nyíl a sürgős beavatkozás szükségességét szimbolizálja. Valdis Nagobads, a Lett Vöröskereszt elnöke úgy nyilatkozott, hogy a jelkép felhasználásáról nem tájékoztatták, és jogi lépéseket helyezett kilátásba Zatler Reformpártja (ZRP) ellen.

Az üggyel foglalkozni akar a genfi székhelyű Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) is, mivel a szimbólum nemcsak különféle nemzeti törvények, hanem a nemzetközi jog védelme alatt is áll. Zatlers harcot hirdetett az oligarchák ellen, akik gazdasági érdekei véleménye szerint egyre nagyobb teret nyernek a lett politikában. Egyes előrejelzések szerint a szeptemberi választásokon fontos szerep jut az újonnan alakult pártnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.