Gyengült a forint

A múlt hét pénteki viszonylag erős szinthez képest gyengült a forint mind az euróval, mind a svájci frankkal szemben hétfőn délelőtt a negatív nemzetközi hangulat hatására; az eurót délelőtt fél 10 körül 265,35 forinton, a frankot 224,00 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon.

MNO
2011. 07. 11. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az euró jegyzése pénteken délután 263,97 forinton, délelőtt 262,50 forinton állt. A svájci frank árfolyama pénteken délután 217,69 forint, délelőtt pedig még 215,75 forint volt.

Kereskedők szerint a negatív nemzetközi hangulat hatására felerősödött a kockázatkerülés a befektetők körében, így a svájci frank jelentősen erősödött. A dollárhoz képest a pénteki 1,20-ról 1,1853-as szintre erősödött hétfőn. A befektetők amiatt aggódnak, hogy az euróövezeti adósságválság átterjed Olaszországra is, az EU vezetői délelőttre tanácskozást hívtak össze. Olaszország esetében az aggodalmakat a bankrendszer okozza, mivel egyes hírek szerint néhány olasz nagybank elbukhatott a héten nyilvánosságra kerülő stresszteszten.

A régiós valuták közül sem a lengyel zloty, sem a cseh korona egyelőre nem követi a forint gyengülését. A dollár hétfőn délelőtt 187,20 forint volt, pénteken délután még 184,63 forinton jegyezték, száz japán jen a péntek délutáni 226,86 forint után, hétfőn délelőtt 232,20 forintot ért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.