Győzelemmel kezdett a Debrecen

Sima debreceni sikerrel vette kezdetét a labdarúgó OTP Bank Liga 2011/2012-es idénye: a hajdúságiak többek között Coulibaly mesterhármasával 5-2-re győzték le a Vasast az I. forduló pénteki nyitómérkőzésén.

MNO
2011. 07. 15. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új szerzeményei nélkül, de három csatárral felálló DVSC az első félidőben szétzilálta a Vasas védelmét. A 3-0-s félidei eredmény a Vasasra nézve volt hízelgő, hiszen az angyalföldi védők kapitális hibákat követtek el, a hajdúságiak pedig számos helyzetet puskáztak el a gólok mellett.

Gyors gólváltással kezdődött a második játékrész, majd meglepetésre közelebb zárkózott a Vasas, de amikor a debreceniek az ötödik találatot is megszerezték, az angyalföldiek lélekben feladták a küzdelmet. Kondás Elemér újoncot is avatott: a 66. percben azt a Ferenczi Jánost küldte pályára Rezes helyett, aki nyáron került fel az NB II-es fiókcsapatból. Ezt követően a 39-szeres észt válogatott Zahovaiko is bemutatkozott a magyar bajnokságban.

A végére „leült” a meccs, nem maradt izgalom, így azok a szurkolók, akik a sporttörvény elleni tiltakozásul kivonultak a B-középből a 80. percben, nem maradtak le semmiről.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
DVSC-TEVA–Vasas-Híd 5-2 (3-0)
Debrecen, 4500 néző, v.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Kulcsár T. (4.), Coulibaly (20., 47., 55.), Szakály (33., 11-esből), illetve Simic (48.), Kulcsár D. (52.). Sárga lap: Kulcsár D. (64.). Piros lap: Mileusnic (32.).

DVSC-TEVA: Novakovic – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga J., Szakály (Nagy Z., 82.), Rezes (Ferenczi, 66.) – Kulcsár T., Coulibaly (Zahovaiko, 72.).
Vasas-Híd: Janjusevic – Boukar, Gáspár, Mileusnic, Katona – Kulcsár D., Bárányos, Kovács G., Jokic (Bakos, a szünetben) – Beliczky, Homma (Simic, a szünetben; Arsic, 62.).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.