Hatból három magyar ment tovább

A medencébe szólított hat magyar úszóból három folytathatja az esti elődöntőben, illetve a szombati döntőben a sanghaji vizes világbajnokságon, a pénteki versenynap délelőtti selejtezői nyomán.

MNO
2011. 07. 29. 5:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A matinés – budapesti órajárás szerint hajnali – próba legjobbja Takács Krisztián volt, aki 22.15 másodperccel az ötödik időt érte el 50 m gyorson, s magabiztosan masírozott be az elődöntőbe. Nem került viszont a legjobb 16 közé a sprinttáv másik magyar indulója, Kozma Dominik (22.36), ő a 112 fő alkotta mamutmezőnyben összesítésben a 19. lett. A 11. időeredménnyel ment tovább az esti elődöntőbe 100 m pillangón a vegyesúszás magyar klasszisa, Cseh László, a 200 méter sanghaji bronzérmese, aki „kirándulószámában” 52.40 másodperc alatt ért célba.

Az országos rekordot 51.98-cal tartó Cseh a selejtező után így nyilatkozott az MTI-nek: „Még bennem van a 200 vegyes ritmusa, ide gyorsabb úszás kell, én pedig lassú voltam. A döntőhöz szerintem 51 és fél másodperc kellene, vagyis új magyar csúcs...”

Verrasztó Evelyn visszalépett a 200 m hát küzdelmeitől, startolt viszont 800 m női gyorson az ifjúsági olimpiai bajnok Kapás Boglárka, csakúgy mint a több évi visszavonultság után a versenyzést a hosszútávúszás mellett a normálmedencés műfajban is újrakezdő, korábbi sokszoros vb- és Eb-érmes Risztov Éva.

A 800-on az országos csúcsot 8:28.06 perccel 2002 óta tartó Risztov 8:29.16 perc alatt teljesítette a távot, ezzel a 12. lett, Kapás ugyanakkor remek egyéni csúccsal (8:28.40 p), hatodikként bekerült a szombat esti nyolcas döntőbe. Nem sikerült a továbbjutás Dara Eszternek 50 m pillangón, ahol is a teljes sorrendben csak a 27. idő volt az övé (27.53 mp).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.