Hazudhatott DSK vádlója, de a zaklatást nem kérdőjelezik meg

Hazudott Dominique Strauss-Kahn vádlója, egy szobalány arról, hogy mi történt az állítólagos szexuális támadást megelőző és követő órákban – mondta egy igazságügyi tisztviselő pénteken az AP amerikai hírügynökségnek.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/794380"><strong>• Megdőlhetnek a Strauss-Kahn ellen felhozott vádak?</strong></a>

MNO
2011. 07. 01. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészek meggyőződése szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatójának vádlója nem mondott igazat több olyan részlet tekintetében sem, amely saját személyét érinti – tette hozzá. A tisztségviselő nem akarta megnevezni magát, mert olyan részletekről van szó, amelyek egyelőre nem kerültek nyilvánosságra a bíróságon.

Hozzátette viszont, hogy az ügyészek úgy vélik: a szobalány hazudott egyesült államokbeli menedékkérelmének körülményeivel, valamint azzal kapcsolatban is, hogy – mint korábban állította – szülőföldjén, Guineában megerőszakolták.

Strauss-Kahnt május közepén vették őrizetbe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, amikor az Air France egyik járatával Franciaországba készült repülni. Azzal gyanúsították, majd vádolták meg, hogy az amerikai metropolis egyik előkelő szállodájában egy szobalányt szexuálisan zaklatott.

A nyilatkozó szerint noha az ügyészek úgy gondolják, a nő nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy mit csinált az állítólagos támadást megelőző és azt követő órákban, beszámolóját a zaklatásról nem kérdőjelezik meg.

Az ügyet vizsgáló New York-i rendőrség az AP kérésére sem volt hajlandó megjegyzést fűzni a tisztségviselő beszámolójához. A szobalány ügyvédje pedig nem volt elérhető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.