Hogyan lesz öt és fél milliós kölcsönből közel tízmilliós tartozás?

A mai napon véget ért a kilakoltatási és árverezési moratórium. A szakemberek véleménye megoszlik arról, hogy mi vár az adósokra a tilalom lezárultával: van, aki szerint jövő márciusig alig néhány kilakoltatásra lehet számítani, mások úgy gondolják, sokaknak kell majd kiköltözniük az otthonukból. Az árverezések biztosan nem válnak tömegessé.

Magyar Nemzet
2011. 07. 01. 2:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész életemben güriztem, és most idejutottam. Azt sem tudom, holnap lesz-e még fedél a fejem felett – kezdte szomorú történetét a nyolcvanéves Zsótér Zoltán. A férfi a moratórium után elsőként kilakoltatott adós kétes címét is megkaphatta volna, mivel a hitelezője, egy pénzügyi közvetítő cég a tilalom lejárta után nyolc órával már ki akarta tenni az otthonából. Mindezt egy két és fél éve felvett, ötmillió-négyszázezer forintos kölcsön miatt. A férfinak a szállítmányozási vállalkozásához volt szüksége a kölcsönre, melyért jelzálogot jegyeztetett be a lakására, ám amikor a cége tönkrement, nem tudta fizetni a részleteket. Ráadásul az adóssága nemhogy fogyott volna – miközben több mint kétmillió forintot visszafizetett –, de mára a késedelmi kamatok és díjak miatt hatalmasra duzzadt. A férfi 9,8 millió forinttal tartozik, körülbelül annyival, amennyit a lakása ér – írja a pénteki Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.