Időjárás: erre senki sem számított

Mindössze 18 fokos a Balaton vize július első hétvégéjén, jelentések szerint zivatarok, záporok és jégeső is jöhet –jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

MNO
2011. 07. 02. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Balatonnál másodfokú, a Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben. Többször erősen megnövekszik a felhőzet, de emellett több-kevesebb napsütésre mindenhol lehet számítani. Az elsősorban északkeleten előforduló zivatarokat néhol 25-30 mm körüli vagy ezt meghaladó csapadék, sőt a délutánt kisebb méretű jégeső és viharos ( 60-80 km/h) szél kísérheti. Intenzív zápor környezetében is előfordulhat 60-65 km/h körüli széllökés.

Az ország déli részén kis valószínűséggel heves zivatar is lehet, amelyhez 85-90 km/h körüli széllökés társulhat. A hőmérséklet délután 17 és 22, késő este 11 és 16 fok között valószínű. A Balaton és a Velencei-tó térségében gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé várható zápor, helyenként zivatarra is kell számítani. A késő délutáni óráktól csökken a felhőzet, estére már gyengül a légmozgás. A Balaton vize Siófoknál 18, a Velencei-tó Agárdnál 17 fokos. A Balatonnál jelenleg másodfokú, a Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

(MTI/hirado.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.