Jelentős veszély lenne az országnak a kiadások csökkentése + Képek

Nagyon jelentős veszélynek tenné ki az Egyesült Államokat a katonai kiadások túlzott csökkentése – jelentette ki keddi, a szenátus katonai bizottságának meghallgatásán Martin Dempsey tábornok, az elnök jelöltje az amerikai egyesített vezérkar főnökének posztjára.

MNO
2011. 07. 26. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barack Obama 400 milliárd dolláros csökkentést irányzott elő a katonai költségvetésben a következő 12 évre, ám a demokrata párt több törvényhozója a tetemes amerikai államadósság miatt ennek a dupláját javasolta.



Dempsey a meghallgatáson kijelentette: legfontosabb felelősségének azt tartja, hogy az amerikai fegyveres erők alkalmazkodjanak az új pénzügyi realitásokhoz, ám elvetette, hogy a haderő finanszírozását stratégiai és katonai érvekkel alá nem támasztott megfontolások alapján csökkentsék.





(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.