Jó negyedévet zárt a járműgyártó

A Ford Motor Co. a szakértők által vártnál magasabb második negyedéves eredményről számolt be kedden, ami azonban némileg kisebb lett az egy évvel korábbinál a költségek növekedése és a korábban felgyülemlett adósság visszafizetése miatt.

MNO
2011. 07. 26. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ford a júniussal záródott három hónapban 65 cent részvényarányos adózás előtti nyereséget közölt az egy évvel korábbi 68 cent után. Ez meghaladta a Thomson Reuters által elemzők körében végzett felmérés 60 centes átlagát.

A járműgyártó vállalat a második negyedévben 2,4 milliárd dollár adózott eredményt ért el, részvényenként 59 centet. Az egy évvel korábbi, hasonló időszakbeli profit 201 millió dollárral volt magasabb, amikor a részvényarányos eredmény 61 cent lett.

Az értékesítési árbevétel 13 százalékkal, 35,5 milliárd dollárra emelkedett, meghaladta az elemzők 32,15 milliárd dolláros várakozását. A Ford a nyolcadik egymást követő negyedévet zárta adózott eredménnyel, miután 2006 és 2008 között összesen 30 milliárd dollár veszteséget halmozott fel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.