Keselyűkkel kerestetnék a holttesteket Németországban

Nemigen halad a keselyűs holttestkeresés Németországban, Sherlockot, az „első fecskét” nem érdekli a dolog.

MNO
2011. 07. 01. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hónappal ezelőtt vágott bele a rendőrség Alsó-Szászországban a keselyűk okításába, hogy könnyebben rábukkanjon emberi holttestekre. A dögevő madarak képzése a walsrodei madárparkban folyik, előnyük a kutyákkal szemben az (lenne), hogy sokkal gyorsabban végig tudnak pásztázni a magasból nagy területeket. Bár a madarak általában a látásukra hagyatkoznak élelmük felderítésében, a keselyűknek jó a szimatjuk is. Úgy tűnik, hiába.

A tervbe vett részleg háromfős és nagyon jó nevű: Sherlock, Miss Marple és Colombo van a csapatban. (Valamennyien regény-, film- és tévébeli mesterdetektívek.) Csakhogy Sherlock, az első tanonc nem váltja be a reményeket: félénk, lusta, összetéveszti az emberi tetemet az állatival, repülés helyett jobban szeret járkálni, és az egész feladat nemigen érdekli. Ráadásul Sherlocktól azt remélték, hogy majd ő fogja betanítani Miss Marple-t és Colombót, pontosabban hogy az utóbbi kettő utánozni fogja őt, és így eltanulják a halott(kém)lelési „szakmát”.

Akadnak, akik örülnek a kudarcnak, mert szerintük dögevők alkalmazása hullagyalázás, találat után a keselyűk „kikezdhetik” a halottat – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.