Két és fél tonna kokain a tenger mélyéről

Két és fél tonna kokaint emeltek ki búvárok Honduras partjainál egy elsüllyedt drogcsempész tengeralattjáróból, s feltehetően ugyanekkora mennyiségű kábítószer van még a hajó fedélzetén – közölte helyi idő szerint csütörtökön a hondurasi hadsereg.

MNO
2011. 07. 29. 6:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tengeralattjárót két héttel ezelőtt süllyesztette el négytagú legénysége Honduras karibi partjainál, miután a parti őrség a nyomukra akadt. Feltételezések szerint a drogcsempész hajó Kolumbiából szállította a kokaint az Egyesült Államokba.

A hondurasi és az amerikai haditengerészet búvárainak eddig 2,5 tonna kokaint sikerült a felszínre hozniuk. Feltételezések szerint az elsüllyedt tengeralattjáró összesen mintegy 5 tonna drogot szállított, ezért folytatódik a kutatás a többi kábítószer után.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.