Két játékost igazolt a Fradi

Két új játékossal, a szerb válogatott átlövővel, Jelena Zivkoviccsal, valamint a Békéscsabáról érkezett beállóval, Cifra Anitával erősítette meg keretét az FTC–Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata.

MNO
2011. 07. 11. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két új szerzemény érkezését Elek Gábor vezetőedző jelentette be a tavasszal Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) és bajnoki bronzérmet nyert együttes hétfői szezonnyitó sajtótájékoztatóján, amelyen Kökény Beatrix, az FTC Kézilabdasport Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a zöld-fehérek az idén szeretnének a hazai bajnokságban előbbre lépni, s legalább a második helyen végezni. Kökény hozzátette, hogy a kupasorozatokban sok minden függ a sorsolástól, ezért a KEK-ben és a Magyar Kupában a legjobb négy közé kerülést tűzték ki célul.

A 20 éves Jelena Zivkovics balkezes jobbátlövő, s a szerbiai Zajecar együttesétől érkezett a zöld-fehérekhez. Tízszer játszott a felnőttválogatottban, többek között a tavalyi Európa-bajnokságon is szerepelt. „Szerettem volna kipróbálni magam külföldön, s mivel nagyon sok jót hallottam a Ferencvárosról, ezért esett a választásom erre a klubra” – mondta bemutatkozásként a szerb kézilabdázó. A másik új szerzemény, Cifra Anita így indokolta átigazolását: „Békéscsabán nevelkedtem, és úgy éreztem, most jött el az idő a váltásra. Több csapat is megkeresett, de a Fradi volt a legszimpatikusabb a számomra, hiszen fiatal, feltörekvő együttes, s a KEK-et is megnyerte. Úgy érzem, itt könnyebb lesz a beilleszkedés.”

Hét játékos ugyan távozott a zöld-fehérektől, de a KEK-győztes csapat magja megmaradt. Elek Gábor újra számíthat a derékműtétje után felgyógyult Zsigmond Fruzsinára, és Hornyák Anett is újrakezdte az edzéseket. Ugyancsak felépült sérüléséből Deáki Dóra és Dajka Bettina. Bejelentették azt is, hogy az ifjúsági csapatból öten – Kovács Gréta, Such Nelli, Szabó Anikó, Lukács Viktória és Budai Nikolett – a 2011/12-es szezontól a felnőttkeret tagja.

„Ha jó lesz a sorsolásunk, és a Győrt sikerül elkerülnünk, akkor szeretnénk döntőt játszani a Magyar Kupában – fogalmazott Kökény, aki elmondta azt is, hogy bár a TAO-törvény csúszása miatt sok szponzor kivárt a támogatási szerződés aláírásával, azért szeretnének stabil gazdasági hátteret biztosítani az együttesnek. – Bár a társasági adóból levonható támogatásokat csak utánpótláskorú csapatokra költhetjük, úgy számolunk, hogy így is évi 60-70 millió forint folyhat be ezekből” – tette hozzá Kökény, aki mellett mostantól Király Sándor személyében még egy ügyvezető igazgatója van az FTC Kézilabdasport Kft.-nek.

A változás hátterében az áll, hogy ezentúl a Ferencváros valamennyi szakosztályában képviseli valaki a klubot, s a női kéziseknél ezt a szerepet tölti be Király. Elhangzott az is, hogy a korábbi ügyvezető, Hemela Zsolt szakosztályvezetőként dolgozik tovább a csapat mellett. A sajtótájékoztatón végül bejelentették azt is, hogy a Construm Kft. újabb egy évvel meghosszabbította szponzori szerződését az FTC női kézilabdacsapatával.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.