Kevesebb egészségtelen ételt tukmálhatnak a gyerekekre

A legnagyobb amerikai élelmiszergyártó vállalatok bejelentették, hogy önkéntesen visszafogják az egészségtelen termékek gyerekeknek szóló marketingjét, és saját irányelveket fogadnak el a reklámokra, miután elutasították a szövetségi kormány által javasolt iránymutatókat.

MNO
2011. 07. 15. 13:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élelmiszer-ipari nagyvállalatokat – például General Mills, a ConAgra Foods és a Kellogg cégeket – tömörítő együttműködés csütörtökön tette közzé irányelveit. A vállalatok szerint erőfeszítésük révén alapvetően megváltozik majd, hogy mit reklámoznak, és módosul a hirdetések tartalma is. A jelenleg gyerekeknek forgalmazott termékek közül minden harmadik reklámja zsugorodik majd.

Az új kívánalom – amely akkor engedné meg a cégeknek, hogy gyerekeknek reklámozzanak egy terméket, ha az megfelel bizonyos táplálkozási előírásoknak – ráveheti egyes márkák gyártóit, hogy változtassanak receptjükön, csökkentsék az előállított étel vagy ital nátrium-, zsír-, cukor- és kalóriatartalmát.

Míg korábban az egyes cégek csak saját maguk számára kötelező vállalásokat tettek a gyerekek számára készített egészségesebb termékekkel kapcsolatban, addig a mostani megállapodást követően az új kívánalmakat a részt vevő összes vállalatra kiterjesztik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.