Kilencedikként végeztek a magyar lányok

A 9. helyen zárt a magyar női vízilabda-válogatott a sanghaji vizes világbajnokságon, miután utolsó mérkőzését megnyerte a kubaiak ellen.

MNO
2011. 07. 27. 6:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alsóházi helyosztón az egzotikus riválissal szemben remekül kezdett Merész András együttese, amely első három akcióját kivétel nélkül góllal fejezte be. Czigány Dóra nyitotta a találatok sorát, ő később duplázott, míg a kettő között Bujka Barbara centerből volt eredményes (3–0). Aztán romlott a magyar csapat támadásainak, egyszersmind védekezésének a hatékonysága is, a kubaié ugyanakkor javult, s 3–2-re felzárkózott a karibi együttes. Keszthelyi Rita átlövése célt ért (4–2), de egyértelműen visszaesett a magyarok játéka.

A gyenge pólót folytatták a második negyedben is, minek nyomán a kubaiak vérszemet kapva kiegyenlítettek (4–4), s bár Antal Dóra és Menczinger Kata révén 6–4-re megint elhúzott a gárda, a nagyszünet előtt akadt válasza az ellenfélnek (6–5).

Bujka villámgyors centergólja, majd Takács Orsolya húzása (8–5) javított a hangulaton a harmadik negyed elején, később Keszthelyi pattintása „csorgott” a kapuba, Szücs Gabriella pedig a jobb felső sarok kilövésével nyugtatta tovább a kedélyeket (10–5), kezdett helyreállni a női vízilabdavilág rendje. Olyannyira, hogy Czigány triplája már „tizenegyest” ért, s legfőképpen hatgólos előnyt jelentett (11–5).

A befejező játékrészben azért kubai találat is született (kettő is), a végkifejlet azonban nem lehetett kérdéses: győzött – a hajrában még Takács volt eredményes – a magyar válogatott (12–7), s a kínai vb kilencedik helyén végzett.

Merész András szövetségi kapitány: „Azt kértem a lányoktól, hogy élvezzék a mérkőzést, de nem hiszem, hogy élvezték... A vb végére még azok is elkészültek az erejükkel, akikről nem gondoltam volna. A csapat játékereje, sajnos, jelen pillanatban a 9. helyre elég.”

Eredmény, a 9. helyért:

Magyarország–Kuba 12–7 (4–2, 2–3, 5–0, 1–2)

A magyar góldobók: Czigány 3, Bujka, Keszthelyi, Takács 2-2, Antal, Menczinger, Szücs 1-1

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.