Klórgáz szivárgott a strandon

Szivárgott egy 45 kilogrammos, klórgázzal csaknem tele tartály a nagyatádi strandon péntek este; a meghibásodott zárószelep-fedeles tartályt a helyszínre 19 óra után riasztott tűzoltók elszállították, személyi sérülés nem történt – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

MNO
2011. 07. 15. 19:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kőhalmi Szilvia tájékoztatása szerint a 2-es, kiemelt fokozatú esethez a nagyatádi, a barcsi és a marcali tűzoltókat és a veszélyhelyi felderítőcsoportot is a helyszínre vezényelték. Összesen 23-an vettek részt a veszélyhelyzet felszámolásában az akkor már bezárt strandon, amelynek környékét is lezárták a beavatkozás idejére.

A légzőfelszerelésben és vegyvédelmi ruhában dolgozó tűzoltók kihozták a tartályt a gépházból, és a város határán kívülre, attól két kilométerre szállították egy vízzel teli mentesítő kádban – mondta a sajtóreferens, hozzátéve: erre azért volt szükség, mert a helyszínen nem tudták elzárni a szelepfedelet. Ha ez később sem sikerült, akkor a katasztrófavédők a vízben „kicsapatják” a klórgázt, azaz nem kerül a mérgező gáz a levegőbe – közölte.

Mivel a klórgáz csak szivárgott a tartályból, ezért a mérgező gázból nagyon kis mennyiség került a levegőbe, a strandtól mintegy 50-60 méterre lévő házakban lakók nem voltak veszélyben – mondta a sajtóreferens.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.