Könnyebb lesz az iskolatáska

Digitalizálnak minden tankönyvet Dél-Koreában 2015-ig, hogy egyfelől segítsék a diákokat saját tanulási módszerük kialakításában, másfelől könnyebbé tegyék a hátitáskákat.

MNO
2011. 07. 02. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programhoz szükséges 2,33 billió vont (csaknem 380 milliárd forintot kitevő összeget) az állami költségvetésből fedezik, és 2015-ig minden iskolát felszerelnek a világhálóra csatlakoztatott, számítási felhő (cloud computing) rendszerű számítógépekkel – áll a Ri Mjong Bak dél-korai elnöknek az oktatási, tudományos és technológiai minisztérium, illetve az államfő mellett működő informatikai stratégiai tanács által benyújtott jelentésében.

A számítási felhő olyan számítástechnikai modellt jelent, amelynél az adatokat nem magán a számítógépen, hanem az internetes hálózaton – „felhőben” – tárolják. Megfelelő szoftver és online kapcsolat segítségével ezek az adatok nem csupán számítógépek, de okostelefonok segítségével is elérhetők.

A kormány reményei szerint az új oktatási eszköz segíti majd a nebulókat, hogy egyéni igényeiknek megfelelően alakítsák ki tanulási módszereiket az online órák és más oktatási segédeszközök segítségével. A digitális tankönyvektől azt is várják, hogy kisebb teher nehezedik majd a diákok vállára, ha megszabadulnak a papíralapú könyvektől, a szülők pénztárcáját pedig a tankönyvvásárlás fölöslegessé válása kíméli meg.

A program keretében az általános iskolákban 2014-ben vezetnék be a digitális könyveket, majd a következő évben a közép- és a főiskolákon is elterjesztenék használatukat. A tankönyvek digitalizálását röviddel azután jelentették be, hogy a kormány közölte: 2015-re vezető szerepet szeretne elérni a számításifelhő-ágazat területén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.