Konténerben készültek a hamisítványok

Több mint tízmillió forint értékű hamis ruhát, valamint ezek gyártásához szükséges eszközöket találtak a pénzügyőrök Budapesten, a kőbányai Ganz-telepen két lelakatolt konténerben – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

MNO
2011. 07. 13. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NAV szerint valószínűleg helyben, a konténerben gyártották a hamisítványokat. A pénzügyőrök megállapították, hogy az egyik helyen talált, majdnem másfél ezer ruhadarab egyértelműen hamisítvány, értékük összesen tízmillió-kétszázezer forint. A másik konténerben a hamisításhoz szükséges kellékeket: egy digitális varrógépet, egy címkéző készüléket, 19 védett márkajelzés szitanyomó sablonját, továbbá a ruhacímkéket is megtalálták. Ezeket a NAV lefoglalta – tették hozzá. A NAV áru hamis megjelölése és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény alapos gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen – olvasható a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.