Köszönetet mondtak a horvátok

A magyar és a horvát kulturális tárca vezetője több mint egy órát tárgyalt az együttműködés, köztük a filmes koprodukció bővítéséről Dubrovnikban, a 62. Dubrovniki Nyári Játékok vasárnap esti megnyitója előtt.

MNO
2011. 07. 11. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szőcs Gézát, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkárát Jasen Mesic horvát kulturális miniszter hívta meg a hagyományos nagy nyári rendezvényre a dél-adriai történelmi városba.

Szőcs Géza kabinetfőnöke, Elekes Botond az MTI megkeresésére Dubrovnikból telefonon elmondta, hogy a két vezető a 2012–2014-re szóló kulturális munkatervről tanácskozott, és Szőcs Géza szorgalmazta a filmes együttműködés megteremtését, különös tekintettel arra, hogy Horvátországban most készül a filmtörvény. Azt az elvárását is megfogalmazta, hogy a hároméves kulturális munkaterv legyen rövidebb az eddig megszokottól, és kerüljön bele több konkrét együttműködési forma.

Elekes Botond megemlítette, hogy a tanácskozáson ott volt az egész horvát kulturális minisztériumi vezetés, köztük az államtitkár és a nemzetközi kapcsolatok főosztályvezetője. Megállapodtak abban, hogy a munkaterv kidolgozását meggyorsítják, és várhatóan még ősszel alá is írják.

Szőcs Gézával folytatott tárgyalásán Jasen Mesic tárcája nevében külön is megköszönte a magyar kormánynak azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Horvátország európai uniós csatlakozásának elősegítéséért tett. Ezután Szőcs Géza részt vett a 62. Dubrovniki Nyári Játékok ünnepélyes megnyitóján, majd találkozott Ivo Josipovic horvát államfővel is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.