Lassulnak a fejlett országok

Lassul a gazdasági növekedés a fejlett országokban – derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) hétfőn ismertetett legújabb havi elemzéséből.

MNO
2011. 07. 11. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33 országot tömörítő szervezet átfogó konjunktúramutatója (CLI) már az egymást követő második hónapban csökkent májusban, 102,5 pont volt az áprilisi 102,8 pontot követően. Ez az OECD elemzői szerint a növekedési ütem lassulását jelzi a fejlett országok többségében.

A párizsi székhelyű szervezet májusban közzétett, évente kétszer elkészített elemzésében azt írta, hogy az idén folytatódik a globális gazdaságnövekedés részben az amerikai GDP-növekedés gyorsulására, de az ütem kisebb lesz a tavalyinál: az OECD 4,2 százalékos idei globális gazdaságnövekedéssel számol a tavalyi 4,9 százalék után, jövőre pedig 4,6 százalék lesz az ütem.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.